Πληροφορίες

  1. Το ΔΠΜΣ ξεκινά το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο εκάστου ακαδημαϊκού έτους.
  2. Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, η επιτυχής εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, εξόφληση των τελών φοίτησης και η συγκέντρωση 90 πιστωτικών μονάδων (ECTS), οι οποίες κατανέμονται στα τρια (3) εξάμηνα.

Διάρκεια Σπουδών

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Δ.Π.Μ.Σ. για τη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Το πρόγραμμα ξεκινάει κάθε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο εκάστου ακαδημαϊκού έτους.
Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών, ορίζεται στα τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα με την εξαίρεση όσων φοιτητών έχουν αιτηθεί και λάβει την προβλεπόμενη αναστολή.
Υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας, έπειτα από αιτιολογημένη αίτηση του φοιτητή και έγκριση από την Ε.Π.Σ., η οποία δεν υπερβαίνει το ήμισυ της κανονικής διάρκειας φοίτησης του Δ.Π.Μ.Σ , ήτοι 2 επιπλέον εξάμηνα.
Ειδικότερα για περιπτώσεις σοβαρών λόγων υγείας που ανάγονται στο πρόσωπο του φοιτητή ή στο πρόσωπο συγγενούς πρώτου βαθμού εξ αίματος ή συζύγου ή προσώπου με το οποίο ο φοιτητής έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, είναι δυνατή η χορήγηση παράτασης πέραν του ως άνω ορίου.

Τέλη φοίτησης

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται στην καταβολή τελών φοίτησης. Το ύψος των προβλεπόμενων τελών φοίτησης για το σύνολο του προγράμματος καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων εξακοσίων (3.600) ευρώ.
Παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής τους .
Εγγεγραμμένοι φοιτητές του Δ.Π.Μ.Σ. δύνανται να φοιτούν δωρεάν, εφόσον πληρούν τα οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια και τις προϋποθέσεις αριστείας στον πρώτο κύκλο σπουδών τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4957/2022, ο συνολικός αριθμός των απαλλασσόμενων φοιτητών δεν δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο ποσοστό του τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού αριθμού των φοιτητών που εγγράφονται στο Δ.Π.Μ.Σ.. Αν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσοστό, επιλέγονται με σειρά κατάταξης ξεκινώντας από αυτούς που έχουν το μικρότερο εισόδημα.
Η αίτηση απαλλαγής τελών φοίτησης υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής
των φοιτητών. Η εξέταση των αιτήσεων και της συνδρομής των κριτηρίων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης πραγματοποιείται από την Ε.Π.Σ.. 
Η χρήση του δικαιώματος απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών φοίτησης παρέχεται αποκλειστικά για τη φοίτηση σε ένα (1) Π.Μ.Σ. που Οργανώνεται από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.
Όσοι λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή, δεν δικαιούνται απαλλαγή.
Για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου λαμβάνονται υπόψη όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Γλώσσα διδασκαλίας

Η γλώσσα διδασκαλίας του Προγράμματος είναι η Ελληνική με δυνατότητα χρήσης και της αγγλικής σε περίπτωση συμμετοχής διδασκόντων της αλλοδαπής.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται εξ ολοκλήρου, μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύγχρονη και ασύγχρονη, κατ’ επιλογή του διδάσκοντος, κατά τη διάρκεια των εξαμήνων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μέρος του προγράμματος μπορεί ενίοτε να προσφέρεται δια ζώσης ή και υβριδικά.